Kleurlenzen bestellen

Je kunt tegenwoordig veel verschillende soorten lenzen bestellen en daar zijn de kleurlenzen er ook een van. En het mooie van kleurlenzen is dat je zowel kleurlenzen zonder sterkte kan bestellen als kleurlenzen op sterkte in de meest mooie en natuurlijke kleuren. Kleurlenzen op sterkte kun je in zowel een plus als een min sterkte bestellen. Torische kleurlenzen of te wel kleurlenzen met een cilinder correctie zijn echter niet verkrijgbaar. De kleurlenzen die er te bestellen zijn, zijn in de meeste gevallen zachte lenzen. Het voordeel van deze zachte lenzen is dat je ze bijna niet voelt zitten omdat ze dan ook flinterdun zijn.

Het mooie van kleurlenzen is dat je in een split second je uiterlijk gigantisch kan veranderen. Zo tover je blauwe ogen om naar bruine ogen en groene ogen naar grijze ogen. Er zijn veel verschillende kleuren verkrijgbaar, maar de meeste verkochte kleurlenzen zijn wel de groene lenzen, blauwe lenzen, bruine lenzen en grijze lenzen. Maar wil je bijvoorbeeld je ogen veranderen naar een paarse kleur dan kan dat ook met paarse lenzen.

Gekleurde daglenzen of maandlenzen

De kleurlenzen zonder sterkte of kleurlenzen op sterkte kun je in de vorm van daglenzen, maandlenzen of als jaarlenzen bestellen. Echter moeten we bij gekleurde jaarlenzen wel een kanttekening maken dat dit niet de meest veilige manier is van lenzen dragen. Een jaarlens zal namelijk met de tijd teveel vervuilen en te weinig zuurstof doorlaten in vergelijk met maandlenzen en/of daglenzen. Dus het advies is eigenlijk, wil je kleurlenzen nemen zorg dan altijd dat dit daglenzen of maandlenzen zijn.

Heb je nog nooit eerder kleurlenzen gedragen dan kan het raadzaam zijn om eens een opticien of contactlensspecialist te raadplegen. Ook het inzetten en uithalen van de kleurlenzen zal in het begin moeilijk zijn en niet meevallen. Er zijn echter wel verschillende instructie filmpjes op het internet te vinden hoe je zachte lenzen moet inzetten en uithalen.

Bestel je kleurlenzen in de vorm van maandlenzen dan dien je er ook lenzenvloeistof bij te bestellen om ze te onderhouden. Je moet je gekleurde maandlenzen natuurlijk goed bevochtigen zodat ze niet uitdrogen. Ook zal je ze moeten reinigen en desinfecteren en dit kun je in principe goed doen met een zogenoemde alles in één lenzenvloeistof voor zachte lenzen.